Fotosquad.nl
1. AANBIEDING EN OVEREENKOMST
1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle onderhandelingen, aanbiedingen en overeenkomsten waarbij CaJa-fsm goederen en/of diensten van welke aard ook levert en/of zou kunnen leveren, ook indien deze goederen of diensten niet nader in deze voorwaarden zijn omschreven.
Een aanbieding of (prijs)opgave kan door CaJa-fsm worden herroepen binnen een termijn van vier weken na de dag waarop de aanbieding of (prijs)opgave is gedaan. CaJa-fsm is gerechtigd bestellingen, orders en dergelijke zonder opgave van redenen te weigeren. Eventuele inkoop- of andere voorwaarden van wederpartij verklaart CaJa-fsm uitdrukkelijk niet van toepassing. Wijzigingen van en aanvullingen op de algemene voorwaarden zijn slechts geldig indien zij schriftelijk door CaJa-fsm zijn vastgelegd.
2. PRIJS EN BETALING
2.1 Alle prijzen en tarieven zijn exclusief BTW en eventuele andere heffingen die door de overheid worden opgelegd.
2.2 Betaling door wederpartij aan V.o.f. Wat te doen.nu dient te geschieden alleen op basis van een automatische incasso zoals staat vermeld in de aanbieding of opdrachtbevestiging.
2.3 Bij non betaling, betaling niet incasseerbaar, is wederpartij door het enkele verstrijken van een betalingstermijn in verzuim. Zonder nadere ingebrekestelling zal de wederpartij vanaf die datum een onmiddellijk opeisbare wettelijke vertragingsrente verschuldigd zijn, waarbij een gedeelte van een maand als hele maand wordt gerekend.
2.4 Alle kosten, zowel in als buiten rechte – de kosten van rechtskundige bijstand van CaJa-fsm daaronder begrepen – die CaJa-fsm moet maken ten gevolge van het niet nakomen van haar verplichtingen door wederpartij, zijn voor rekening van wederpartij.
2.5 Indien CaJa-fsm op zich heeft genomen prestaties te verrichten gedurende een bepaalde of onbepaalde tijd is zij gerechtigd de daarvoor overeengekomen tarieven jaarlijks per 1 januari door schriftelijke mededeling aan de wederpartij aan te passen, indien deze (maximaal) gelijke tred houden met het CBS Consumenten Prijsindexcijfer (reeks: alle huishoudens, 1990=100).
3. GEHEIMHOUDING
Partijen verplichten zich tot geheimhouding van vertrouwelijke informatie van de andere partij. Iedere partij zal redelijkerwijs te nemen voorzorgsmaatregelen treffen, teneinde deze verplichting zo goed mogelijk te kunnen nakomen.
4. EIGENDOMSVOORBEHOUD
4.1 Alle door CaJa-fsm krachtens een overeenkomst aan wederpartij geleverde zaken blijven eigendom van V.o.f. Wat te doen.nu totdat alle bedragen die wederpartij verschuldigd is voor de krachtens die overeenkomst geleverde of te leveren zaken of verrichte of te verrichten werkzaamheden, alsmede de bedragen bedoeld in artikel 2.3 en 2.4 volledig aan CaJa-fsm zijn voldaan.
4.2 Indien op door CaJa-fsm krachtens een overeenkomst aan wederpartij geleverde zaken beslag wordt gelegd, dient weder-partij CaJa-fsm hiervan terstond op de hoogte te stellen. De wederpartij dient bij een eventueel beslag, bij een ten aanzien van de wederpartij verleende surséance van betaling of bij een uitgesproken faillissement van de wederpartij onmiddellijk de beslagleggende deurwaarder, de bewindvoerder of de curator te wijzen op het eigendomsrecht van Wat te doen.nu.
5. MEDEWERKING DOOR WEDERPARTIJ
5.1 Wederpartij realiseert zich dat het operationeel houden van een websites en andere communicatiemiddelen een voortdurend proces is dat gepaard gaat met investering door alle betrokken partijen van tijd, geld en energie. Mede op grond hiervan dient wederpartij zoveel mogelijk medewerking te verlenen aan het uitvoeren van de met CaJa-fsm gesloten overeenkomst. Wederpartij zal CaJa-fsm steeds tijdig alle nuttige en noodzakelijke informatie verschaffen en zal instaan voor de juistheid van deze informatie.
5.2 Indien is overeengekomen, dat wederpartijen materialen of gegevens op informatiedragers ter beschikking zullen stellen, zullen deze voldoen aan de voor het uitvoeren van de werkzaamheden noodzakelijke specificaties.
5.3 Indien de voor de uitvoering van de overeenkomst noodzakelijke informatie van wederpartij, niet, niet tijdig of niet conform de afspraken ter beschikking van CaJa-fsm is gesteld of wederpartij op andere wijze niet aan zijn verplichtingen jegens CaJa-fsm voldoet, kan dit tot opschorting van de nakoming van de verplichtingen van CaJa-fsm leiden en kunnen extra kosten aan wederpartij in rekening worden gebracht.
6. KLACHTEN, ONDERZOEKSPLICHT, VERJARING EN NAKOMING
6.1 De wederpartij heeft de verplichting de verrichte prestaties terstond en voor zover het leverantie van verkochte, verhuurde of anderszins verschuldigde zaken betreft onmiddellijk bij aflevering te controleren teneinde voor zoveel mogelijk vast te stellen of zij aan de overeenkomst beantwoorden. Indien de verrichte prestaties in enig opzicht niet aan de overeenkomst beantwoorden, kan de wederpartij daarop jegens CaJa-fsm geen beroep meer doen, indien CaJa-fsm daarvan niet zo spoedig mogelijk en in ieder geval binnen acht dagen na het verrichten van die prestaties c.q. na aflevering, althans nadat constatering redelijkerwijze mogelijk was, schriftelijk en gemotiveerd kennis heeft gegeven.
6.2 Feiten die zich eerst na verstrijken van een jaar na het verrichten van een prestatie voordoen of openbaren, kunnen nimmer de stelling rechtvaardigen dat de prestatie niet aan de overeenkomst beantwoordt.
6.3 Ingeval de wederpartij en/of een derde de zaak onoordeelkundig behandelt en/of deze zonder voorafgaande toestemming poogt te repareren dan wel daaraan enigerlei aanpassing aanbrengt, kan de wederpartij zich er niet meer op beroepen dat de zaak niet aan de overeenkomst beantwoordt, tenzij de wederpartij bewijst dat de feiten waarop zij dat beroep wenst te gronden zich bij achterwege blijven van die handelswijze op gelijke wijze zouden hebben voorgedaan.
7. LEVERINGSTERMIJNEN
Alle door CaJa-fsm genoemde (leverings)termijnen zijn naar beste weten vastgesteld op grond van de gegevens die bij het aangaan van de overeenkomst aan hem bekend waren en zullen zoveel mogelijk in acht worden genomen. Indien overschrijding van enige termijn dreigt, zullen CaJa-fsm en wederpartij zo spoedig mogelijk in overleg treden. Een extensieve overschrijding van termijnen kan worden beschouwd als een grond tot ontbinding van de overeenkomst. Overschrijding van enige leveringstermijn kan nimmer leiden tot ontstaan van een recht op enige schadevergoeding voor wederpartij. CaJa-fsm is te allen tijde gerechtigd in gedeelten te leveren.
8. BEËINDIGING
8.1 Het abonnement wordt bij aanvang voor 3 maand afgesloten , daarna voor onbepaalde tijd. Het abonnement voor onbepaalde tijd kan worden beëindigd door middel van opzegging via de website van wattedoen.nu met inachtneming van een opzegtermijn van 1 maand voor de aanvang van de nieuwe betaalperiode.
8.2 In afwijking van het bepaalde in artikel 8.1 kan CaJa-fsm de overeenkomst met onmiddellijke ingang zonder rechtelijke tussenkomst door middel van een schriftelijke kennisgeving aan wederpartij geheel of gedeeltelijk beëindigen, indien wederpartij in staat van faillissement wordt verklaard, indien aan hem (al dan niet voorlopig) surséance van betaling wordt verleend, indien hij anderszins niet in staat is aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen of indien zijn onderneming wordt geliquideerd of beëindigd CaJa-fsm zal wegens deze ontbinding nimmer tot enige schadevergoeding gehouden zijn.
9. AANSPRAKELIJKHEID
9.1 Behoudens voor schade welke veroorzaakt is door de eigen opzet of de eigen grove schuld van CaJa-fsm, is slechts aansprakelijk voor schade voor zover in de volgende leden van dit artikel omschreven. Elke verdere aansprakelijkheid zijdens CaJa-fsm uit welken hoofde en/of met betrekking tot welke schade ook is uitgesloten.
9.2 CaJa-fsm is niet aansprakelijk voor vermogensschade van welke aard dan ook.
Voor zover hem geen beroep op dit artikel (lid) toekomt, zal zijn aansprakelijkheid in ieder geval beperkt zijn tot een bedrag gelijk aan de op grond van de overeenkomst met de wederpartij gefactureerde of te factureren bedragen excl. BTW. Indien en voor zover de betreffende overeenkomst leidt tot periodieke betalingen, zal V.o.f. Wat te doen.nu nimmer meer verschuldigd zijn dan de door hem over de 6 maanden voorafgaande aan zijn verzuim gefactureerde bedragen. De in dit artikellid omschreven bedragen worden verminderd met door CaJa-fsm verleende crediteringen.
9.3 Wederpartij vrijwaart CaJa-fsm voor aanspraken van derden voortvloeiende uit of verband houdende met (de uitvoering van) de overeenkomst met de wederpartij tenzij de wederpartij deze aanspraken zelf jegens CaJa-fsm geldend zou kunnen maken, met inachtneming van het in dit artikel bepaalde, als de wederpartij de schade zelf geleden zou hebben.
9.4 Elk recht op schadevergoeding vervalt in ieder geval voor zover de wederpartij niet direct na het ontstaan van de schade maatregelen heeft genomen om de schade te beperken respectievelijk meer of andere schade te voorkomen, alsmede CaJa-fsm ter zake niet zo spoedig als redelijkerwijs mogelijk op de hoogte heeft gesteld van alle ter zake relevante informatie.
9.5 Het in dit artikel bepaalde geldt niet voor zover dwingendrechtelijke bepalingen (zoals de regeling van productaansprakelijkheid) anders voorschrijven.
10. DOOR DE WEDERPARTIJ AANGEWEZEN OF VERSTREKTE ZAKEN
Indien CaJa-fsm de werkzaamheden verricht met gebruikmaking van door de wederpartij aangewezen of verstrekte zaken of materialen, valt slechts de uitvoering van die werkzaamheden onder zijn verantwoordelijkheid en is het gebruik van die zaken/materialen voor risico van de wederpartij.
11. UITZENDPERIODE/TIJDSDUUR
CaJa-fsm zal haar diensten leveren voor de uitzendperiode/tijdsduur zoals staat vermeld in de aanbieding of de opdrachtbevestiging
12. AUTEURSRECHTEN
12.1 De opdrachtgever garandeert CaJa-fsm dat door nakoming van de overeenkomst en met name door de verveelvoudiging of het openbaar maken van de van opdrachtgever ontvangen reclamemiddelen, geen inbreuk wordt gemaakt op rechten die derden kunnen doen gelden krachtens de Auteurswet 1912 of andere nationale of internationale regelgeving op het gebied van het auteursrecht of het recht van de industriële eigendom, danwel het recht met betrekking tot de onrechtmatige daad. De opdrachtgever vrijwaart CaJa-fsm zowel in- als buiten rechte voor alle aanspraken die derden krachtens evenbedoelde wet of regelgeving geldend kunnen maken.
12.2 Indien ten aanzien van de juistheid van de door derden gepretendeerde rechten als bedoeld in lid 1 van dit artikel gerede twijfel ontstaat of blijft bestaan, is CaJa-fsm bevoegd maar niet gehouden de nakoming van de overeenkomst op te schorten tot het moment waarop in rechte onherroepelijk komt vast te staan dat CaJa-fsm door de nakoming van de overeenkomst geen inbreuk op deze rechten maakt. Daarna zal V.o.f. Wat te doen.nu de overeenkomst alsnog binnen een redelijke termijn nakomen.
13. OVERMACHT
13.1 Indien de behoorlijke nakoming door CaJa-fsm ten gevolge van één of meer omstandigheden, die niet voor rekening van CaJa-fsm komen, geheel of gedeeltelijk onmogelijk is, hetzij tijdelijk hetzij blijvend, heeft V.o.f. Wat te doen.nu het recht de overeenkomst geheel of gedeeltelijk te ontbinden zonder dat hij tot enigerlei schadevergoeding gehouden is. Niet voor rekening van CaJa-fsm komen onder meer beperkende overheidsvoorschriften, werkstaking (met inbegrip van werkliedenuitsluiting, langzaam aan acties, e.d.), ziekte, in-, uit- en/of doorvoerverbod, transportproblemen, niet nakoming van de verplichting door toeleveranciers, storingen in de productie of website, natuur- en/of kernrampen, oproer en oorlog en/of oorlogsdreiging.
13.2 Ontbinding van de overeenkomst laat de gelding tussen partijen van deze algemene voorwaarden onverlet.
14. TOEPASSELIJK RECHT EN GESCHILLEN
14.1 De overeenkomst tussen CaJa-fsm en wederpartij wordt beheerst door Nederlands recht.
14.2 Alle geschillen welke tussen CaJa-fsm en wederpartij mochten ontstaan naar aanleiding van een door CaJa-fsm met wederpartij gesloten overeenkomst dan wel naar aanleiding van nadere overeenkomsten, die daarvan het gevolg mochten zijn, zullen worden beslecht door de bevoegde rechter te Groningen tenzij CaJa-fsm als eisende of verzoekende partij kiest voor de bevoegde rechter van de woon- of vestigingsplaats van de wederpartij.