Carla van der Veen

Carla van der Veen

 

Every moment in life is captured with one click

Fotograferen is inmiddels een wat uit de hand gelopen hobby, ik ga er graag op uit!

Ik woon in Drenthe en wandel het liefst door de natuur voor leuke foto’s. Fotograferen kan altijd en overal. Ik fotografeer overdag maar ook wel ’s nachts. In de avonduren ben ik vooral bezig met Lightpainting, en als het bijvoorbeeld erg regenachtig is dan vind ik experimenteren met miniatuurfotografie ook erg leuk om te doen.

Elk jaargetijde heeft zijn charmes. Mooie herfstkleuren, de frisse kleuren van de lente, zonnige dagen tijdens de zomer om mooie bloemen en vlinders te fotograferen of de ijzige kleuren van de winter. Iedere dag heeft wel iets moois te bieden en dan vooral in de vroege uurtjes of in de namiddag. Het ‘blauwe uur’ en in de na middag het ‘gouden uur ‘ zijn ook mijn favoriete momenten om foto’s te maken.

Camera & gear

Ik fotografeer met een Sony a7r IV en GMaster lenzen van Sony:  15/35 mm, 85 mm, 135 mm en de 70-200 mm. In de natuur fotografeer ik vooral met mijn 150-600mm Sigma sportlens.

Voor macrofotografie heb ik een Olympus OM-D E-M5 Mark III met macrolens, flitser en een speciale diffuser.

Als ik op pad ga neem ik vaak 1 of 2 lenzen mee. Als ik voor mijn andere lenzen mooie fotokansen zie dan ga ik graag nog een keer terug. Ook andere jaargetijden trekt mij altijd om nog een keer te gaan kijken naar dezelfde plek.

Mijn statief, afstandsbediening en een krukje gaan ook altijd mee!

Mijn interesses voor perfecte plaatjes;

Kleine dieren zoals eekhoorns en vogels fotografeer ik heel graag. IJsvogels, papegaaiduikers en roofvogels zijn wel mijn favoriet.
Maar ik fotografeer ook:

  • Landscape
  • Animals
  • City
  • Macro
  • Lightpainting
  • Special effects
  • Flowers
  • Urbex

Macrofotografie

Bloemen en nog kleine insecten zijn prachtig om te fotograferen! Lees mijn blog over macrofotografie.

Met macrofotografie komen er vele verrassende details naar boven die je met het blote oog vaak niet ziet! Het allerleukste vindt ik het om met mijn camera op pad te gaan en rond te kijken naar kleine details. Bloemen fotograferen met scherptediepte in de foto vind ik prachtig! Misschien komt het door mijn achtergrond en passie voor bloemsierkunst, bloemen in combinatie met macrofotografie leveren hele mooie foto’s op!

Lightpainting

Leuke fotografie avonturen beleef ik met Lightpainting! Ik ga dan in de avond na zonsondergang op pad om bij gebouwen, het water of in een tunnel met graffiti speciale effecten met verschillende lampen en bewegingen bijzondere foto’s te maken. Lightpainting tijdens het blauwe uur is ook magisch! Maar in een stad ronddwalen en lightpainten geeft ook mooie resultaten.

-> Lees mijn blog over Lightpainting.

Workshops en blogs

Op pad gaan met mijn fotocamera wandelend door de natuur, of in een stad of dorp ik hou ervan! Ik ga graag eens mee met een workshop en raak geïnspireerd door andere fotografen. Regelmatig schrijf ik blogs over mijn ervaringen.

Fotografie is een prachtige hobby!

Foto bestellen?

Ben je opzoek naar een mooie en unieke print voor aan de muur of heb je interesse in een fotoshoot? Op mijn website fotosvancarla.nl kun je downloads bestellen van diverse foto’s die ik heb gemaakt in de natuur.

Wil je een fotoshoot of heb je een ander leuk idee? De mogelijkheden zijn wat mij betreft oneindig! Je kunt rechtstreeks contact met me opnemen middels onderstaand formulier voor informatie of via deze link of bezoek mijn website.

Bezoek mijn website Volg mij ook via InstagramMijn blogs


Contact