Carla van der Veen

Carla van der Veen

 

Every moment in life is captured with one click

Fotograferen is mijn hobby, ik ga er graag op uit! Ik woon in Drenthe en wandel het liefst door de natuur voor leuke foto’s. Fotograferen kan altijd, zolang er maar licht is, of in het donker met lange sluitertijden en lightpainting.

Ik fotografeer het liefst buiten. Elk jaargetijde heeft zijn charmes. Mooie herfstkleuren, de frisse kleuren van de lente, de zomer tijdens zonnige dagen met mooie bloemen en vlinders of de ijzige kleuren van de winter. Iedere dag heeft wel iets moois te bieden en dan vooral in de vroege uurtjes of in de namiddag. Het ‘blauwe uur’ en in de na middag het ‘gouden uur ‘ zijn ook mijn favoriete momenten om foto’s te maken.

Ik fotografeer met een Sony a7r III en Sony 85 mm lens. Verder heb ik 14-24mm | 100-400mm | 150-600mm Sigma lenzen en een Macrolens. Bij de macrolens heb ik een flitser en speciale diffuser voor macrofotografie.

Als ik op pad ga neem ik vaak 1 of 2 lenzen mee. Neem ik meer lenzen mee wordt ik onrustig en vooral hyper. Als ik voor mijn andere lenzen mooie fotokansen zie dan ga ik graag nog een keer terug. Ook andere jaargetijden trekt mij altijd om nog een keer te gaan kijken naar dezelfde plek.

Mijn statief, afstandsbediening en een krukje gaan ook altijd mee!

Mijn interesses voor mijn perfecte plaatjes;

  • Landscape
  • Animals
  • City
  • Macro
  • Lightpainting
  • Special effects
  • Flowers
  • Urbex

Macrofotografie

Kleine dieren zoals eekhoorns en vogels fotografeer ik heel graag. Maar ook bloemen en nog kleinere beestjes zijn prachtig om te fotograferen!

Met macrofotografie komen er verrassende details naar boven die je met het blote oog vaak niet ziet! Het allerleukste vindt ik om met mijn camera op pad te gaan en rond te kijken naar kleine details. Wind stil is dan wel erg handig 🙂 .

Bloemen fotograferen met scherptediepte in de foto doe ik heel graag. Misschien komt het door mijn achtergrond en passie voor bloemsierkunst maar bloemen in combinatie met macrofotografie leveren hele mooie foto’s op!

Lightpainting

Een nieuw fotografie avontuur beleef ik met Lightpainting! Ik ga in de avond na zonsondergang op pad om bij gebouwen, het water of in een tunnel met graffiti speciale effecten met verschillende lampen en bewegingen bijzondere foto’s te maken. Lightpainting tijdens het blauwe uur is ook magisch!

-> Lees mijn blog over Lightpainting.

Workshops en Blogs

Op pad gaan met mijn fotocamera wandelend door de natuur, of in een stad of dorp ik hou ervan! Ik ga graag eens mee met een workshop en raak geïnspireerd door andere fotografen. Regelmatig schrijf ik blogs over mijn ervaringen.

Fotografie is een prachtige hobby!

Heb je interesse in een foto van mij? Je kunt rechtstreeks contact met me opnemen middels onderstaand formulier voor informatie.

Volg mij ook via Instagram

Mijn blogs


Contact